Piškotki

Kaj je piškotek?

Piškotek je preprosta besedilna datoteka, ki jo strežnik spletnega mesta shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Vsebino piškotka lahko pridobi oziroma prebere samo ta strežnik. Vsak piškotek je z vidika vašega spletnega brskalnika enkraten. Vsebuje nekaj anonimnih podatkov, kot so enkratni identifikator, ime spletnega mesta in nekaj številk. Z njegovo pomočjo si spletno mesto zapomni stvari, kot so vaše osebne izbire. Piškotek lahko nastavi bodisi samo spletno mesto, ko ga obiščete (take piškotke imenujemo »lastni piškotki«), ali pa ga nastavijo druga spletna mesta, ki poganjajo vsebine na strani, ki si jo ogledujete (»piškotki tretjih oseb«).

Katere piškotke uporablja naša spletna stran?

wordpress_test_cookie Nastavi se v procesu vpisa in preveri ali je vaš brskalnik pravilno nastavljen, da dovoli piškotke, ki jih WordPress potrebuje. IZBRIS: Po koncu seje brskalnika.

wp­settings­-1 Nastavi se zaradi prilagoditve pogleda strani in (administratorskega) vmesnika. IZBRIS: 1 leto.

wp­settings­time­-1 Nastavi se zaradi prilagoditve pogleda strani in (administratorskega) vmesnika. IZBRIS: 1 leto.

viewed_cookie_policy Nastavi se po potrditvi sprejema piškotkov. IZBRIS: 1 leto.

PHPSESSID Omogoča shranjevanje sej za upravljanje z vsebinami. IZBRIS: Po koncu seje brskalnika.

_ga Piškotek se namesti z uporabo google analitike. Njegov namen je, da razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani, ki jim dodeli številko preko katere sledi obiskom strani in seji posameznega obiskovalca. IZBRIS: 2 leti po namestitvi.

_utma Piškotek se namesti z uporabo google analitike. Njegov namen je, da razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani, ki jim dodeli številko preko katere sledi obiskom strani in seji posameznega obiskovalca. IZBRIS: 2 leti po namestitvi.

_utmz Piškotek se namesti z uporabo google analitike. Piškotek beleži kateri iskalnik in katero ključno besedo je uporabnik uporabil, da se je znašel tu. Beleži tudi odkod je obiskovalec prišel na našo spletno stran (iz katere povezave), prav tako pa beleži tudi in geografsko lokacijo ob obisku spletne strani. Na ta način je znano kateremu viru, mediju in ključnim besedam se lahko pripiše zasluge za dosego cilja obiskanosti spletne strani. IZBRIS: 6 mesecev po namestitvi

_utmb Namesti se z uporabo google analitike. Njegov namen je, da zabeleži čas prihoda na stran. IZBRIS: 30 min.

_utmc Namesti se z uporabo google analitike. Njegov namen je, da zabeleži čas odhoda s strani. IZBRIS: Po koncu seje brskalnika.

Na vrh